Näkökulma

Olen Kinuskillan yrittäjä Malla Tuuri-Sarinko. Kinuskilla syntyi intohimosta hyvään ruokaan, yhteisöllisyyteen ja elämyksellisyyteen. Perustin Kinuskillan Kellokoskelle Ruukin sydämeen, koska mistään muualta maailmasta ei löydy yhtä inspiroivaa miljöötä kahvilatoiminnalle.

Kinuskillan Malla

Kellokoski on Tuusulan helmi ja Mariefors Bruk on sen tarkoin varjeltu jalokivi. Halusin herättää nukkuvan vanhuksen lempeästi tähän päivään. Ruukkiin on tullut uusi syke rennosta tunnelmasta, ihmisistä, tapahtumista, herkuista, tuoksuista, viettelyksistä, jazzista, tarinoista…Kellokosken Ruukki elää vahvasti tätä päivää useiden yrittäjien samansuuntaisesta tahdosta luoda Ruukista trendikäs ja silti perinteikäs yrittäjäyhteisö. Kinuskillaa ei voi mainita ilman, että kertoo Ruukista, jossa se sijaitsee. Kinuskilla, kuten Ruukki, elää aistit avoinna maailman tuulille.

Maaseutukahvilan yrittäjänä pääsee olennaisen ytimeen. Kaikki kotiseutua ja kylää koskevat asiat jutellaan ääneen kahvilassa. Sosiaalinen kohtaamispaikka kokoaa yhteen kotiäidit, eläkeläiset ja etätyöntekijät. Täällä tullaan tutuiksi. Turha kursailu saa jäädä pois. Halusin Kinuskillasta kaikkien kyläläisten yhteisen ja kotoisan olohuoneen. Täällä on pidetty kokouksia, juhlittu ja muuten vain ideoitu suuria. Mopoteinit ovat kasvaneet kahvilakulttuuriin ja osa on ollut työssäoppimassakin. Erilaiset konsertit, taidenäyttelyt ja näytelmät ovat saaneet kantaesityksensä Kinuskillassa.

Yrittäjäyhteistyö on luontevaa alueen yrittäjien välillä. Olen verkostoitunut useiden eri alojen yrittäjien kanssa. Yhteistyö heidän kanssaan on paitsi innostavaa itselleni, myös antoisaa asiakkailleni. Yrittäjäyhteistyön avulla pystyn tarjoamaan asiakkaillemme elämyksiä ja tapahtumia. Kommunikoimalla muiden yrittäjien kanssa olen oppinut arvostamaan sellaisia asioita, jotka muuten olisivat jääneet omassa yritystoiminnassa itselleni vieraiksi.

Kuulun Uudenmaanyrittäjien ylläpitämään YES-kummiverkostoon. Olen koulujen, alan oppilaitosten ja opettajien käytettävissä yrittäjyysasioissa. Otan vastaan oppilasryhmiä ja vastavuoroisesti myös vierailen kouluilla. Olen käynyt pitämässä alakoulun kolmasluokkalaislle yrittäjyysoppitunnin. Olen käynyt oppilaitoksissa luennoimassa, arvioimassa opiskelijoiden harjoitusyrityksiä ja osallistunut opettajien järjestämiin panelikeskusteluihin. Minusta on tärkeää ja arvokasta olla perillä koulujen tekemästä työstä yrittäjyysrintamalla. Haluan ymmärtää ja tietää, minkälaista yrittäjyyskeskustelua kouluissa käydään. Tulevat työntekijämme opiskelevat juuri nyt!

Haluan olla kahvilalähettiläs. Yritystoiminnan alusta asti toimintaamme on ohjannut eettinen arvomaailma ja kestävän kehityksen ideologia. Koen yhä enemmän olevani vastuussa asiakkailleni näiden arvojen toteutumisesta yritystoiminnassani. Yhteistyökumppaneiksi valikoituvat saman arvomaailman jakavat henkilöt ja yritykset.

Ympäristöasioiden huomioiminen kahvilatoiminnassa on tärkeä asia, jossa Kinuskilla haluaa olla mukana. Muuttamalla toimintatapojamme ja kiinnittämällä hävikkiin huomiota, arvostamme myös asiakkaittemme arvoja. Ruoka on enemmän kuin vatsantäytettä. Se on arvovalintoja, vastuullisuutta, työllistämistä, yhteisöllisyyttä ja elinehto. Miksei se siis samalla voi olla sekä nautinto että eettinen valinta? Meidän mielestä voi!

Kun sanon me, tarkoitan Kinuskillan upeaa ammattilaisten tiimiä. Joukkoomme mahtuu niin kokit, leipurit, tarjoilijat, työssäoppijat, avotyöntekijät kuin työelämään tutustujatkin. Kaikkia yhdistää yrittäjähenkisyys ja tapa tehdä työtä sydämellä. Ruoassa maistuu rakkaus. Se on totta!

Kinuskilla

LOUNAS

26.–30.11.2018 klo 11–14

 

Maanantai
Myskikurpitsakeitto, L, G.
Kanatortillat, bataattiranskalaiset L, 10,90 €.

 

Tiistai
Aurajuusto-päärynäkeitto, L, G.
Perinteinen jauhelihakastike,
spagetti, L, 9,90 €.

 

Keskiviikko
Omenainen kasvissosekeitto, L, G.
Kalastajanpyörykkä, muusiperuna,
sitruunainen tillikastike, L, 10,90 €.

 

Torstai
Joululounas, 15,90 €.
Mustajuurikeitto
Keitinperunat
Pitkään kypsytetty jouluinen nyhtöpossu
Sinappinen kinkkukastike
Imelletty perunalaatikko
Lanttulaatikko
Porkkanalaatikko
Uunijuurekset
Prinssinakki
Lihapyörykkä
Sinappisilli
Matjessilli
Lasimestarinsilli
Lämminsavulohi
Omena-punakaalisalaatti
Taateli-appelsiinisalaatti
Rosolli
Vihreä salaatti
Metsäsienisalaatti
Rakuuna-ruusukaali-kuskussalaatti
Luumurahka, piparkakku
Kotikalja

 

Perjantai
Tomaattikeitto, L, G.
Rosmariinikana, rukolapasta, L, 12,50 €.

 

L laktoositon | VL vähälaktoosinen | G gluteeniton
M maidoton | MU sis. kananmunaa | Veg vegaani
K kasvis | Lisätietoja allergeeneista henkilökunnalta.

 

muista ystavaa

 

  Kinuskilla Facebookissa  Kinuskilla Instagramissa   #kinuskilla Ι fbKinuskilla Ι @Kinuskilla

 

Oiva-hymy