Kahvilakaverit

Hyviä yhteistyökumppaneita ei voi olla liikaa! Kumppanimme liittyvät vahvasti arvoihimme ja niiden kautta hankkeisiin, joissa haluamme olla mukana. Kestävä kehitys ja kiertotalouden periaatteet ovat nousseet toiminnassamme keskiöön.

Kinuskilla

Kaikkea ei tarvitse Kinuskillassakaan omistaa vaan kierrättämällä ja vaihtamalla voimme vaikuttaa kestävään kehitykseen. Kiertotalouden kokeiluna lainaamme ja kierrätämme salihenkilökunnan työvaatteita. Järvenpääläinen yritys, @Vaatepuu, joka lainaa suomalaisten suunnittelijoiden designvaatteita, on lähtenyt kanssamme yhteistyöhön. Salihenkilökunnan jaloissa voit bongata leggareiden villejä kuoseja mm. @vimma’n mallistosta ja kaulassa heilumassa ihania designkaulakoruja. Vaatepuun yrittäjä Soile-Maria Linnemäki on oivallinen yhteistyökumppani. Samalla aaltopituudella sykkien pulpahtelee ideoita ja ajatuksia yhteisistä tapahtumista ja yhteistyökuvioista. Lainaaminen on ihan parasta! Joskus ihan ideankin ;) Kokeile!

www.jarvenpaanvaatepuu.fi

Hävikkiä syntyy muuallakin kuin kahviloissa ja ravintoloissa. @Järvenpään Kukkatalon yrittäjän Saija Sitolahden kanssa pohdimme yhdessä miten voisimme hyödyntää kauniit ylikukkineet kukat. Saija on menestyksekäs floristi ja alansa arvostettu ammattilainen, joka loihtii Kinuskillan teemoittain vaihtuvat kukka-asetelmat. Saija opastaa Kinuskillan salihenkilökuntaa asetelmien hoidossa ja kukkien vaihdossa. Hävikkikukat saavat näin vielä kerran uudelleen puhjeta nupusta loistoonsa. Saijan ja Soile-Marian kanssa toteutimme hävikkiin ja kiertotalouteen liittyvän Trash Fashion Show-tapahtuman Ruukin Joulumarkkinoilla 2017. Positiivisuutta, innovatiivisuutta ja iloa voi ja kannattaa kierrättää - myös yritystoiminnassa! Kokeile!

www.jarvenpaankukkatalo.fi

Paikallisen kauppiaan kanssa istuttiin alas ja pähkäiltiin tätä ruokahävikkiin liittyvää problemattiikkaa globaalistikin ja tultiin siihen tulokseen, että ihan maailmanpelastajiksi meistä ei ole, mutta jotain voitaisiin tehdä ihan paikallisestikin. Ruokahävikin yksi ongelma on sen määrään liittyvä ennustettavuuden haaste. Kesäsesongin sunnuntainen hävikkibrunssi valmistetaan pääsääntöisesti Kinuskillan omasta ruokahävikistä. Joskus hedelmiä ja vihanneksia saatetaan tarvita lisää. Kaupan he-vi-hävikki kelpaa täydentämään @leftoverbrunssi ’amme. Näin kevennämme samalla kaupan hävikkiä. Välillä voittajia on tässä hävikkitaistelussa enemmän kuin kaksi; sunnuntaibrunssi on niin herkullinen, että sitä kannattaa tulla maistamaan!

Ohikiitävät hetket ovat arvokkaita. Yritämme parhaamme mukaan taltioida niitä itsekin, mutta @valokuvaus mira näpin taikalaatikkoon, on sujahtanut upeita otoksia niin Kinuskillan tuotteista, tunnelmasta kuin henkilökunnastakin. Mira Näppi toimii valokuvaajana Kellokosken Ruukissa ja oli näin luonteva valinta yhteistyökumppaniksemme. Miran taito nähdä kauniit yksityiskohdat, kokonaisuudet, värit, asetelmat ja nopeat tilanteet tulevat esille valoisissa ja ilmavissa valokuvissa. Postaamme Miran ottamia valokuvia Kinuskillan facebook-sivuilla, nettisivuilla ja instagrammissa @kinuskilla. 

www.valokuvausmiranappi.fi

Yhteistyökumppanin valinnalla on väliä. Kinuskillan toiminnan alusta asti kahvikumppanimme on ollut ruotsalainen pienpaahtimo Johan & Nyström. Halusimme valita asiakkaillemme sekä laadukasta että eettistä kahvia. Suurin osa kahvi- ja teevalikoimastamme on reilunkaupan kahvia tai luomua. Johan & Nyström tekee vastuullista kauppaa suoraan viljelijöiden kanssa. Näin tulot kohdentuvat viljelijöille ja turhat välikädet jäävät ketjusta pois. Tällä tavalla toimien kahvin laatu on korkeatasoista ja kahviprosessin seuranta on läpinäkyvää ja avointa. Lisäksi yhteistyö viljelijöiden kanssa tarjoaa asiakkaille mahdollisuuksia saada aika ajoin kahvin ”kirsikoita” eli pieniä erikoiseriä, joissa kahvimarjat on poimittu käsityönä ja niiden kasvua on seurattu tarkoin ja poiminta on tehty suunnitelmallisesti, juuri tiettynä marjan kypsyyshetkenä. Pavut paahdetaan käsityönä omalla paahtimolla. Paahtimolta tuorepaahdetut pavut matkaavat Kinuskillaan ja kahvilassa jauhamme pavut juuri ennen keittoa. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme halunneet varmistaa kupissasi oleva kahvin on laadukasta, eettistä ja rakkaudella valmistettua.

www.johanochnystrom.fi

Kiertotalousyhteistyömme huipentuu 26.5.2018 järjestettävään kiertotalousfestivaaliin, Kekolaan. Kekola, eli Kellokosken Ekolabra, on yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun, Tuusulan kunnan ja alueen yrittäjien kanssa järjestettävä tapahtuma. Tapahtumapaikka on Kellokosken Ruukki. Metropolia Ammattikorkeakoulussa on käynnissä useita hankkeita, joissa kiertotalousteema painottuu voimakkaasti. Osa hankkeista on suunniteltu esiteltäviksi Kekolassa. Festivaalien tavoite on tuoda tietoa kierrättämisestä, jakamistaloudesta ja hävikin pienentämisestä sekä hyödyntämisestä iloisella ja käytännönläheisellä tavalla. Kekola on koko perheen tapahtuma, jossa tarjolla on kierrätysmateriaaleista valmistettuja myyntituotteita, hävikkiherkkuja, bändejä, teatteriesitys, tietoiskuja, elokuvanäytös, luentoja ja opiskelijoiden projektitöiden esittelyjä. Kekola toimii pilottihankkeena tulevaisuuden Kiertotalous Kollektiiville Kellokosken Ruukissa.

LOUNAS

26.–30.11.2018 klo 11–14

 

Maanantai
Myskikurpitsakeitto, L, G.
Kanatortillat, bataattiranskalaiset L, 10,90 €.

 

Tiistai
Aurajuusto-päärynäkeitto, L, G.
Perinteinen jauhelihakastike,
spagetti, L, 9,90 €.

 

Keskiviikko
Omenainen kasvissosekeitto, L, G.
Kalastajanpyörykkä, muusiperuna,
sitruunainen tillikastike, L, 10,90 €.

 

Torstai
Joululounas, 15,90 €.
Mustajuurikeitto
Keitinperunat
Pitkään kypsytetty jouluinen nyhtöpossu
Sinappinen kinkkukastike
Imelletty perunalaatikko
Lanttulaatikko
Porkkanalaatikko
Uunijuurekset
Prinssinakki
Lihapyörykkä
Sinappisilli
Matjessilli
Lasimestarinsilli
Lämminsavulohi
Omena-punakaalisalaatti
Taateli-appelsiinisalaatti
Rosolli
Vihreä salaatti
Metsäsienisalaatti
Rakuuna-ruusukaali-kuskussalaatti
Luumurahka, piparkakku
Kotikalja

 

Perjantai
Tomaattikeitto, L, G.
Rosmariinikana, rukolapasta, L, 12,50 €.

 

L laktoositon | VL vähälaktoosinen | G gluteeniton
M maidoton | MU sis. kananmunaa | Veg vegaani
K kasvis | Lisätietoja allergeeneista henkilökunnalta.

 

muista ystavaa

 

  Kinuskilla Facebookissa  Kinuskilla Instagramissa   #kinuskilla Ι fbKinuskilla Ι @Kinuskilla

 

Oiva-hymy